Çikolatalı Elmalı Tart

Çikolatalı Elmalı Tart

Beslenme düzeninden gluten ve şekeri çıkaranlar için yepyeni lezzet önerileri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart için tüm tart malzemesini karıştırıp hamur haline getirin. Orta boy kare tart kalıbının tabanına kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Süslemek için elmaların kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın ve dörde bölün.
  • 3
    Üzerlerine bıçak yardımıyla çok derin olmayan çizikler atın. Tencereye yerleştirip, üzerini örtecek kadar su ve bal ilave edin. Yumuşayana kadar pişirip kenara alın.
  • 4
    Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin ve içine kremayı ekleyin. Yumurtayı tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine badem unu, kabartma tozu, ceviz, hindistan cevizi şekeri ve balı ilave edin.
  • 5
    Çikolatalı karışımı katın ve hafifçe karıştırın. Soğuyan tartın üzerine döküp, elmaları üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık ya da sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...