Elmalı Pay
Elmalı pay, çay saatlerinize lezzet katacak bir pay tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Aldığı kadar un ilave edip, sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru iki bezeye ayırıp, merdane ile tart kalıbı ebadında açın. Bir kat hamuru tart kalıbına yerleştirin.
-
2
Harç için rendelenmiş elma, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayıp, hamurun üzerine yayın. İkinci kat hamuru yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL