Elmalı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 Harç için, elmaların kabuklarını soyup, dilimleyin. Derin bir kaba alıp, margarin ve toz şeker ilave edin. Ocağa oturtup, elma hafif yumuşayana dek pişin. Kuş-üzümü, dolmalık fıstık ve tarçın ekleyip soteleyin. Daha sonra soğumaya bırakın.
2 Tart hamuru için unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp, margarin, toz şeker, 1 adet yumurta, su, kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğurun. Buzdolabı poşetine yerleştirip, buzdolabının alt rafında 1 saat dinlendirin. Hamurdan kafes yapmak için bir parça ayırın. Kalanı tart kalıbı ebadında açıp, kenarlarını da kaplayacak şekilde yağlanmış kalıba yerleştirin. Üzerine harç yayıp, kenara ayırdığınız hamurla kafes yapın. 1 adet çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri