Yoğurma kabına un, tereyağı, margarin, tuz ve suyu alıp, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Ayırdığınız hamuru donması için derin dondurucuda 15 dakika tutup, çıkarın. Kalan hamuru, 28 cm çapındaki tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için üzerine nohut koyun ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Üzerindeki nohudu alın ve 5 dakika daha pişirip, fırından çıkarın.
İçi için,
kabukları soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış elmayı rendeleyin. Üzerine vişne, tarçın, toz şeker ve ceviz katıp, karıştırın. Tart hamurunun üzerine bu içi yayın. Üzerine derin dondurucuda beklettiğiniz hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.