Kara Erikli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tereyağı, krema, yumurta, kabartma tozunu ve pudra şekerini yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve küçük tartölet kalıplarına kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru yayın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve üzerlerine yumurta akı sürün. Kuru eriklerin çekirdek yatağına kaju yerleştirin ve hamurların ortasına koyun. Kara eriklerin üzerine tekrar yumurta akı sürüp, 2 adet kaju fıstığı koyun. Hazırladığınız tartöletleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.