Kuru Fasulye Unlu Çikolatalı Limonata Tart

Kuru Fasulye Unlu Çikolatalı Limonata Tart

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kuru fasulyeyi farklı tariflerde görmek de mümkün. İşte lezzeti ve kolay yapımı ile Kuru Fasulye Unlu Çikolatalı Limonata Tart tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuru fasulye unu, su, tereyağı, Hindistan cevizi şekeri ve kakaoyu elinizle karıştırıp hamur haline getirin. Hamuru iki parçaya ayırıp, iki adet tart kalıbına, tabanları ince, kenarları kalın olacak şekilde yerleştirin. Çatal yardımıyla tabanından birkaç delik açıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

  • 2

    Yumurta, misket limonu rendesi, limon suyu ve zencefili benmari usulü, orta ısıda kıvam alana dek el mikseri veya tel çırpıcı ile 6-8 dakika pişirin. Sürenin sonunda karışım katılaşacak, siz karıştırmaya devam edip krema kıvamı alana dek işleme devam edin. Ocaktan alıp, tereyağı ve bal ekleyin. Pütürleşmesini engellemek için soğuyana dek çırpın. Tartların içlerine pay edip, çilek ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...