Limonlu Tart
Tatlılar ziyafet sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmezi. Tart muazzam görüntüsüyle sık sık tercih edilen bir tatlı. Eşsiz lezzetiyle midenize bayram ettirecek limonlu tart tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini alıp karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip tüm malzemeyi yoğurun.
-
2
Hazırladığınız hamuru tart kalıbının dibine elinizle kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Kabarmasını önlemek için ortasına çatalla delikler açın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
-
3
Pişen hamuru fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve limon suyunu tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve ocaktan alın.
-
4
Tart hamurunun ortasına muhallebiyi boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin ve rendelenmiş limon kabuğu, kurutulmuş limon dilimi ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri