Meyveli Pay
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için, yumurtayı büyük çay bardağına kırın. Bardağın kalan kısmını yoğurt ile tamamlayın. Bunları bir kaba alıp, unu ekleyin. Kabartma tozu, sıvı yağ, margarin ve 5 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Diğer yandan kayısıları haşlayıp ezin. Cevizleri dövüp, kayısılara katın. Şeker ve tarçını ekleyin. Kek hamurunu iki eşit parçaya bölüp, birini kelepçeli yuvarlak kek kalıbına yayın. Üzerine harcı koyun. Kalan hamuru da bu malzemenin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Arzu ettiğiniz bir dondurmayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL