Mountain Pie ( Meyveli Tart )

Mountain Pie  Meyveli Tart

Son günlerde meşhur olan Mountain Pie tarifini sizler için hazırladık. Çayın, kahvenin yanında keyifle eşlik edecek Mountain Pie ( meyveli tart ) tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Meyveli harç için meyve, su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıda ve kaşığın tersiyle ezerek 4-5 dakika pişirin. Nişasta ve limon suyunu ilave edin. 3-4 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vişne reçelini katın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Hamur için bir yoğurma kabına yumurta ve toz şekeri alın. Çırpma teli ile karıştırın. Tereyağı ve yoğurdu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp eleyin. Sonra sıvı karışıma yavaş yavaş eklerken bir yandan da yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.

  • 3

    Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yassılaştırın. Streç film ile kaplayarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 22x22 cm'lik kare tart kalıbına 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün ve bir parça hamuru pişirme kağıdı üzerinde ve merdane yardımı ile kalıbın genişliğinden 3-4 cm daha büyük olacak şekilde açın. Sonra kalıba yerleştirip kenarlarını yükseltin. Meyveli harcı hamurun üzerine yayın.

  • 4

    Kalan hamuru kalıbın ebadında açıp harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine pudra şekeri serpin. İlk sıcağı geçince dilimleyin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...