Peynirli Tartolet
Peynirli tartolet, çay saatlerinizin vaz geçilmezi olacak bir tuzlu tartolet tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Yağlanmış küçük tart kalıplarına, hamuru elinizle bastırarak kenarlarına da çıkacak şekilde döşeyin. Sarkan hamur parçalarını tart kalıbına göre kesin. İç kısmını çukurlaştırın.
- 2
İçi hazırlamak için rendelenmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Bu malzemeyi, içi çukurlaştırılmış hamurlu tart kalıplarına pay edin. Hamurdan artan minik parçaları elinizle yuvarlayıp, üstüne çapraz şekilde koyun.- 3
Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Karışımı peynirli tartoletlerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirerek servis yapın - 2
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL