Şeftalili tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart hamuru için un, margarin, yumurta ve pudra şekerini iyice yoğurun. Daha sonra merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın ve pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlakların kenarlarını elinizle biraz yükseltip, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Krema için sütü kaynatıp, toz şeker ekleyin. Ayrı bir yerde un ve yumurtaları çırpıp, azar azar ve karıştırarak sütlü karışıma ekleyin. Vanilya ilave edip, koyu kıvam elde edene dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Şeftalileri küp doğrayın ve pişen hamurların üzerine bir miktar serpiştirin. Krema koyun ve yeniden doğranmış şeftali yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...