Vişneli Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle dolgu için vişnenin çekirdeklerini çıkarın ve ortadan ikiye kesip, tencereye alın. İçine toz şeker, nişasta ve suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Turta için, küp kestiğiniz tereyağını ve unu robottan geçirin. Pudra şekeri, kakao, yumurta sarısı ve yoğurt ilave edip, tüm malzemeyi tekrar robottan geçirin. Hamuru düz bir zemine boşaltın ve elinizle toparlayıp, streç filme sarın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Hamurun 1/3'ünü turtanın üzerine şeritler yapmak için ayırın. Geri kalan hamuru turta kalıbı büyüklüğünde açın ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Pişirdiğiniz vişneli karışımı üzerine boşaltın ve yayın. Ayırdığınız hamuru açın ve uzun şeritler halinde kesip, turtanın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL