Kayısılı Muffin
Malatya'nın bulunmaz eşi olan kayısıyı bir de bizim tariflerimizle denemenizi istiyoruz. İşte o Sofralarınızı şenlendirecek tatlı tarifimiz!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta, tozşeker ve tuzu mikserin yüksek ayarında 5 dakika çırpın. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip mikserin düşük ayarında karıştırın.
-
2
Kabartma tozu, vanilya, tarçın, toz fındık ve elenmiş unu ilave edip spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru unlanmış muffin kalıplarına pay edin.
-
3
Üzerlerine, çekirdek yatakları çıkarılmış kayısı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
-
4
Fırından alıp, ızgara teli üzerinde ılınmaya bırakın. Pudra şekeri serpip, ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL