Paskalya Çöreği
Pastaneden yeni çıkmış gibi kokusu ile evinizi saracak ve yumuşacık ağızda kalan dokusu ile tadı damağınızda kalacak Paskalya Çöreği tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu bir kabın içine eleyip, ortasını açın. Mayayı koyup, ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve 2 dakika bekleyin. Ardından üzerine 2 adet yumurtayı, margarini, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan suyu ve tuzu koyup hamuru, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin.
-
2
Mayalanan hamuru üç parçaya bölün. Bu parçaları, kenarları ince, ortası kalın çubuklar haline getirin. Sonra üç çubuğun uçlarını birleştirip diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde sarın. Hafifçe yağlanmış tepsiye alıp, 10 dakika daha dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri