Pekmezli Kabaklı Pide

Pekmezli Kabaklı Pide

Tatlı pekmez ve taze kabakla hazırlanan bu pide, alışılmışın dışında bir tat deneyimi sunar. Hamurunun çıtır dışı ve yumuşak iç dokusu, zengin malzemelerin mükemmel uyumunu sergiler.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabağı küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp, toz şeker ekleyin. Ocağa oturtup kabak biraz yumuşayana dek pişmeye bırakın. Üzerine pekmez ekleyip, kabak pekmezi çekene dek pişirin. Hamur için, mayayı ılık sütte eritin.
  • 2
    Unu bir kaba alıp, ortasını açın. Yumurta, tuz, sütlü maya ve ayçiçek yağı ekleyin. Azar azar un ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Streç filmle kaplayıp, mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
  • 3
    Hamurdan bezeler koparıp, kare muffin kalıplarının içlerine yerleştirin. Ortalarına pekmezli kabaklı harçtan pay edip, üzerine ceviz serpiştirin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...