Marmaris Balı ile Krepler

Marmaris Balı ile Krepler

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Marmaris balı ile krepler

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Büyük bir kasede un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte çırpın. Başka bir kasede yumurtayı çırpın, ardından süt ve vanilya ilave edin. Islak malzemeleri kuru malzemelere dökün ve karıştırın.
  • 2
    Yapışmaz bir tavayı veya krep tavasını orta ateşte ısıtın. Hafifçe tereyağı ile yağlayın. Tavaya yaklaşık 1 çorba kepçesi hamur dökün. Üstünde kabarcıklar oluşana kadar pişirin. Ardından ters çevirip diğer tarafını da altın rengi olana kadar 1-2 dakika pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  • 3

    Küçük bir sos tenceresinde, bal ve tereyağını kısık ateşte ısıtın. Tereyağı eriyip bal ısınana kadar karıştırın. Krepleri tabakta üst üste dizin ve üzerlerine ılık bal şerbetini gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...