Arpacık Soğanlı Garnitürlü Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 çorba kaşığı tereyağı, sarmısak, köri, kimyon, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuk etlerinin üzerine sürün ve az suda haşlayın. Kırmızı biberi sıcak suda 1-2 dakika haşlayıp kabuğunu soyun ve 6 parçaya bölün. Her parçayı bir adet tavuk göğsünün üzerine koyun. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları da kırmızı biberlerin üzerine paylaştırın. Tavuk etlerini rulo yapıp bir kürdanla tutturarak fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını eritip arpacık soğanları üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip fırın poşetine koyun. Ağzını bağlayıp üzerine 1-2 delik açın ve tavukların yanına, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25-30 dakika pişirip birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL