Çıtır Soğanlı Bonfile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAVUÇ, pırasa ve kerevizi temizleyip, kuşbaşı doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Bonfile dilimlerinin kenarına, kıvrılmalarını önlemek için bıçakla yukardan aşağı birkaç yerden çizik atın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavaya alıp bonfileleri önlü arkalı kızartın. Tavadan alıp sıcak tutun. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, maydanoz, biberiye, nane, tuz, karabiber ve kimyonu koyup, 10 dakika sote edin. Kızarttığınız eti yeniden tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyin. Kapağı kapatın 2 saat kısık ateşte pişirin. Sürenin bitiminde eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi ezerek tel süzgeçten geçirin. Diğer taraftan patatesleri haşlayın . Kabuklarını soyup ezin. Üzerine ince kıyılmış taze soğan, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde de soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. Derin bir tavaya bol yağ koyup karamelize olacak şekilde kızartın. Fazla yağını almak için kağı havlu üzerine çıkarın. Eti servis tabağın aalın. Üzerine süzgeçten geçirerek hazırladığınız sosu gezdirin. Kızarmış soğanları ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL