Hindi Budu Stogonof

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kemikleri çıkartılmış, deri ve sinirli kısımları ayıklanmış hindi butlarını ince ve uzunca doğrayın. Tavaya mısırözü yağının yarısını alıp ısıtın. Hindi etlerini tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Bir süzgece alıp yağını ve suyunu süzün. Mantar, soğan, taze soğan ve süs biberlerini jülyen doğrayın. Başka bir tavaya mısır özü yağının kalan yarısını alıp ısıtın. Tavaya sırasıyla soğanları, süs biberlerini ve mantarları alıp soteleyin. Daha önceden kavrulan hindi etleri ile sebzeleri karıştırın. Safranlı pilav ve sos ile birlikte servis yapın.

    Sosun Hazırlanışı: Bir tencereye tereyağı ve mısır özü yağı karışımını alıp ısıtın. Unu ilave edip pembeleşene kadar 1-2 dakika kavurun. Unu karışıma katın. Kaynar vaziyetteki et suyunu ilave edip karıştırın. En son olarak krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Daha önceden hazırlanan et ve sebze ile karıştırarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...