Islama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle pilav için suyu bir tencereye alıp kaynatın. 20 dakika tuzlu sıcak suda beklemiş pirinci yıkayıp, kaynamış suya ilave edin. Kısık ateşte pişirdikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve tuz ilave edip demlenmesi için bir kenara alın. Demlendikten sonra bakır tepsi ya da cam bir kabın ortasına koyun. Kuru
    yufkaların her birini 8 parçaya bölün. Her bir parçayı üçgen şeklinde katlayın. Tavuğu haşlayıp etlerini kemiklerinden ayırın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp pilavın kenarına dizin. Üzerine tavuk parçalarını yerleştirin ve eritilmiş tereyağını gezdirin. Bu arada tavuk suyu ve tereyağının sıcak olması gerekiyor.
    Yufka ve tavuk bitene kadar işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...