Kemiklerinden ayrılmış hindi budu filetolarını külbastı şeklinde dilimleyin. Zeytinyağı, soğan suyu, tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırarak 5-6 saat marine edin. Kurutulmuş domatesleri bir gece önceden ıslatın. Daha sonra zeytinyağı ve sarmısak tozu karışımında marine edin. Mantarları limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyunda soğumaya bırakın. Soğanı soyup parmak şeklinde doğrayın ve tane tane ayırın. Üzerine fesleğen serperek yağsız tavada soteleyerek pembeleştirin. Hindi etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartıp servis tabağına alın. Aynı tavada, kurutulmuş domatesleri de kızartıp etlerin üzerine yerleştirin. Mantarları sudan alıp tavada 1-2 dakika soteleyip tabağa koyun. Enginar kalplerini yerleştirin. En üste sotelenmiş soğanları yayın. Sos için tereyağı ve mısırözü yağını bir tencerede ısıtın. Küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun. Unu ekleyip karıştırın. Şarap ve et suyunu ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve karıştırarak kremayı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sosu servis tabağındaki hindinin üzerine gezdirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.