Tavuklu Kapama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Butları tencereye aktarıp, üzerine limon suyu, defne yaprağı ve tuzu ekleyin. Butların üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su katıp, butları yumuşayana dek haşlayın. Piştikten sonra butları tencereden alıp bir kenarda bekletin. Ardından pirinci birkaç su yıkayın. Tencereye sıvıyağı aktarıp, küçük doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip, biraz daha kavurun. Üzerine suyunu iyice süzdürdüğünüz pirinci ilave edin. Pirinç şeffaflaşana dek kavurun. Butların haşlandığı sıcak suyu süzerek pirincin üzerine gezdirin. Ateşten alın ve fırın kabına yayın. Butları pirincin içine hafifçe gömerek yerleştirin. Üzerine nane ve pulbiber serpin. Butların haşlandığı suyu, üç buçuk su bardağına tamamlayıp, kaynatın. Fırın kabının kenarından pirincin üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.