Bulgurlu Paçanga Böreği

Bulgurlu Paçanga Böreği

Misafirlerinize sunacağınız lezzetlerden bulgurlu paçanga böreği nasıl yapılır? İşte Bulgurlu Paçanga Böreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İri parçalar halinde doğranmış pastırmayı tereyağında kavurun. İçine kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, ince bulgur, rendelenmiş kaşar peyniri katıp, karıştırın.

  • 2

    Yufkaları dörde bölün ve toplam 12 adet üçgen parça elde edin. Üçgen yufkanın geniş kısmına pastırmalı iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.

  • 3

    Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın ve kızgın ayçiçek yağda kızartın. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...