Evde pizza yapmanın en keyifli hali! Minik şefinizle birlikte kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle herkesi mutlu edecek eğlenceli bir pizza tarifine hazır olun.
Malzemeler
Pizza Hamuru için:
1+1/3 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı toz şeker
Yarım paket kuru maya
3.5 su bardağı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Pizza Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş iri kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
2 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
Üzeri için:
8-10 dilim füme kuru et
12 adet ince kıyılmış mantar
10-12 adet ikiye kesilmiş kiraz domates
2 adet doğranmış kırmızı biber
3 adet doğranmış sivri biber
1 su bardağı ayıklanmış zeytin
Yarım su bardağı haşlanmış tane mısır
1.5 su bardağı rendelenmiş mozzarella ve kaşar peyniri
Pizza hamurunu hazırlarken ilk önce kuru mayayı aktifleştirin. Bunun için su ve toz şekeri küçük bir kapta karıştırıp üzerine mayayı ekleyin, 10 dakika bekletin.
Daha sonra un ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Bu kısma zeytinyağı ile mayalı karışımı azar azar ekleyin ve bir yandan da yavaşça yoğurmaya başlayın.
Yoğurduğunuz hamuru büyük bir top haline getirin. Zeytinyağı ile yağlanmış geniş bir kaba alın ve üzerini bir bezle örtüp iki katı büyüklüğe erişene dek mayalanmaya bırakın.
Sarımsak, salça, toz şeker, baharat ve rendelenmiş domatesi zeytinyağı ile kavurarak hazırladığınız pizza sosuna en son taze fesleğen ilave edip ocaktan alın.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta hafifçe yoğurup iki eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları yerleştirin.
Hazırladığınız pizza sosunu açtığınız hamurların üzerine eşit şekilde yayın ve sırasıyla rendelenmiş mozzarella ve kaşar peynirinin yarısını sosun üzerine serpin. Füme kuru et dilimlerini, mantarları, kiraz domatesleri, kırmızı ve sivri biberleri, zeytinleri ve mısır tanelerini eşit şekilde pizzanın üzerine yerleştirin. Kalan peyniri de en üste serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 220°C fırında yaklaşık 15-18 dakika, kenarları kızarıp üzeri eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pizzayı birkaç dakika dinlendirdikten sonra üzerine taze roka yapraklarını serpin. Sıcak servis edin, afiyetle yiyin
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.