Ekmekli Peynir Topları
Kahvaltı sofralarınız için yeni bir tarif arıyorsanız hem lezzeti hem kolay yapımı ile sizi mutlu edecek Ekmekli Peynir Topları tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte Ekmekli Peynir Topları tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz kırmızı biber, zerdeçal ve karabiberi harmanlayıp bir kenara alın. Bayat ekmekleri tavada veya ekmek kızartma makinesinde kızartın, ya da fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alana dek kızartın. Havanda dövüp veya mutfak robotundan geçirip toz haline getirin.
-
2
Üzerine, ufalanmış keçi peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, biberiye ve tuz ilave edip yoğurun. Elinizi ara sıra ıslatarak harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Baharatları karıştırın. Avucunuzda yuvarlayıp baharat karışımına bulayın. Buzdolabında 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri