Dolmalık Fıstıklı Kıymalı Poğaça
Dolma içlerine tatlı tariflerine çok yakışan dolmalık fıstık, hamur içindeki tarifiyle de denemek isteyenlerin severek sık sık yapmak isteyeceği bir lezzet olmaya hazır. Farklı tarifiyle dolmalık fıstıklı kıymalı poğaça tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için bir adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 3 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Maya, tuz ve toz şeker ekleyip karıştırın.
-
2
Ortasını havuz şeklinde açıp, margarin, ayçiçek yağı, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı,ılık süt ve yoğurdu ilave edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
-
3
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için 40-45 dakika bekletin. İç malzeme için tavaya aldığınız ayçiçek yağında dolmalık fıstığı rengi hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
-
4
Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Salça, kabuğu soyulup küp doğranmış domates, tuz, karabiber ile pul biber katın. 2-3 dakika çevirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-
5
Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle 1 parmak kalınlığında açın. Ortasına kıymalı iç harçtan koyun ve dilediğiniz şekilde kapatın.
-
6
Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çöreotu serpin.
-
7
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri