Karalahana Çiçekli Krep

Karalahana Çiçekli Krep

Karalahananın zengin besin değerini, nefis krep hamuru ile buluşturun. Hem pratik hem de özgün bir tat arayanlar için mükemmel bir seçenek!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta, süt, un, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve damak tadınıza göre tuzu iyice çırpın.

  • 2

    4-5 dal karalahana çiçeklerini yarım yemek kaşığı zeytinyağı ile yağladığımız tavaya dizin. Üzerine boza kıvamındaki krep hamurundan 1 çorba kepçesi dökün. Her iki tarafını da hafif kızarana kadar pişirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.

  • 3

    4-5 dal karalahana çiçeklerini tuz ve yarım yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada hafifçe soteleyin.

  • 4

    Yeşil krema için krema, sarımsak ve ayıklanmış yeşillikleri blender'de çekin. Peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp kenara kaldırın.

  • 5

    Krepleri düz bir zemine yerleştirin. Üzerlerine yeşil kremayı yayın. Gevşek olacak şekilde ve rulo biçiminde sarın. Yanında sotelenmiş karalahana çiçekleri ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...