Taze Soğanlı Börek
Elde hızlıca yapabileceğiniz taze soğanlı börek nasıl yapılır? Soğansız olmaz diyorsanız buyurun taze soğanlı börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine tüm malzemeyi ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin.
-
2
İç malzemeyi hazırlamak için taze soğanın yeşil kısımlarını 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Üzerine tuz ekleyin. Ovarak yeşil köpüklü suyunu çıkarın. Soğanı elinizle sıkıp, başka bir kaba aktarın. Üzerine peynir, yumurta, zeytinyağı ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız harcı kenara alın.
-
3
Hamuru unlu tezgahta rulo haline getirdikten sonra 8 parçaya ayırın. Her bezeyi unlayarak, merdane yardımı ile 30 cm çapında açın. Açtığınız hamurların 4 tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Soğanlı harcı üzerine yayın. Kalan 4 bezeyi de aynı şekilde açıp, harcın üzerine koyun. Böreğin üzerini kalan tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri