Peynirli Açık Börek
Lezetli bir pide tarifi arayanlar bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç malzeme için rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış fesleğeni karıştırıp kenara alın.
-
2
Hamur için yaş maya, süt, sıvı yağ, tereyağı ve yumurtayı yoğurma kabına alıp, elinizle iyice karıştırın. Un ve tuz ilave edip yoğurun.
-
3
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlu zemin üzerinde ve merdane yardımıyla 10-12 cm çapında açın.
-
4
Ortalarına harcı pay edip, kenar hamurları pide şeklinde ortaya doğru katlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL