Peynirli Açık Börek

Peynirli Açık Börek

Lezetli bir pide tarifi arayanlar bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzeme için rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış fesleğeni karıştırıp kenara alın.

  • 2

    Hamur için yaş maya, süt, sıvı yağ, tereyağı ve yumurtayı yoğurma kabına alıp, elinizle iyice karıştırın. Un ve tuz ilave edip yoğurun.

  • 3

    Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlu zemin üzerinde ve merdane yardımıyla 10-12 cm çapında açın.

  • 4

    Ortalarına harcı pay edip, kenar hamurları pide şeklinde ortaya doğru katlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...