Etli Mantarlı Börek
Et ve mantarın birleşiminden doğan harika bir tad... Ağızda dağılan Etli Mantarlı Börek nasıl yapılır? İşte mis gibi kokan ve tadından vazgeçemeyeceğiniz Etli Mantarlı Börek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ayçiçek yağı ekleyip, kavurmaya devam edin. Zarları soyulup doğranmış mantarı ilave edip, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kurutulmuş domates, tuz ve karabiber katıp, tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-
2
Yufkaları ıslatmak için tereyağını eritin ve 4 adet baklavalık yufkanın her katını yağlayarak üst üste dizin. Yağlanmış yufkaları enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. Kısa kenarın uç kısmına iç harçtan koyup, sigara böreği şeklinde sarın ve 3 adet börek elde edin.
-
3
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp (toplam 21 adet börek olacak) tepsiye dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri