Haşhaşlı ve Mahlepli Burma

Haşhaşlı ve Mahlepli Burma

Herkesin kolaylıkla yapabileceği haşhaşlı ve mahlepli burma nasıl yapılır? Farklı tatlar arıyorsanız buyurun haşhaşlı ve mahlepli burma tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurma kabına tereyağı, zeytinyağı, su, sirke, yumurta sarısı, mahlep, toz şeker, tuz ve karbonat koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun.

  • 2

    Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak, uzun şeritler elde edin. Şeridin iki ucunu birleştirip, düğüm atın.

  • 3

    Diğer şeritleri de aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta akı sürün ve haşhaş tohumu serpin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...