Haşhaşlı ve Mahlepli Burma
Herkesin kolaylıkla yapabileceği haşhaşlı ve mahlepli burma nasıl yapılır? Farklı tatlar arıyorsanız buyurun haşhaşlı ve mahlepli burma tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurma kabına tereyağı, zeytinyağı, su, sirke, yumurta sarısı, mahlep, toz şeker, tuz ve karbonat koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun.
-
2
Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak, uzun şeritler elde edin. Şeridin iki ucunu birleştirip, düğüm atın.
-
3
Diğer şeritleri de aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta akı sürün ve haşhaş tohumu serpin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL