Islak Börek

Islak Börek

Sigara böreğini de bir de böyle denemelisiniz. Böreği kuru yemekten bıkanlara Islak Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıymayı kendi yağıyla kavurun. Soğanı soyup küp doğrayın ve kıymayla karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Derince bir kaseye zeytinyağı ve suyu alıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın. Yarısına yağlı sudan fırçayla sürüp, diğer yarısını üzerine kapatın. Kapatılan yufkanın üzerine de yağ sürün.

  • 2

    6 eşit parça olacak şekilde bıçakla üçgen dilimlere ayırın. Üçgenlerin geniş kenarına kıyma koyup sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Börekleri kasedeki yağlı suya batırın. 2-3 saniye bekletip, süzün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan yağlı suyu da, böreklerin üzerine sürün. Susam serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...