Ispanaklı Bayat Ekmek Gözlemesi
Bayat ekmeklerinizi kullanabileceğiniz harika bir tarif. Kahvaltı sofranızı estetik görüntüsü ile süsleyecek tadına doyamayacğınız Ispanaklı Bayat Ekmek Gözlemesi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için kıyılmış soğanı ayçiçek yağda kavurun. Kıyılmış ıspanak ekleyip 2 dakika daha kavurun. Bayat ekmeği rondodan geçirip, su ile ıslatın. Un, tuz ve azar azar su ekleyip, yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin.
-
2
Hamurdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet yufkanın bir yarısına ıspanaklı harçtan koyup, diğer yarısını üzerine kapatın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL