Ispanaklı Ve Pırasalı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için kıyılmış soğan, havuç, ıspanak ve pırasayı ayçiçek yağda kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peynir ekleyip karıştırın.
-
2
Hamur için su ve ayçiçek yağı hariç kalan malzemeyi karıştırın. Azar azar su ekleyip yoğurun. Hamurdan patates büyüklüğünde parçalar koparıp, unlanmış tezgah üzerinde oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkalardan birini temiz bir çarşaf üzerine yerleştirip yağlayın. Yufkanın uçlarından tutarak eşit şekilde inceltin.
-
3
Üzerine harcın bir kısmını yayıp, çarşafın karşılıklı iki ucundan tutarak hafifçe yukarı kaldırın ve hamurun rulo şeklinde sarılmasını sağlayın. Elinizle şeklini iyice düzeltin. Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine alıp, kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı ayçiçek yağı karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler