Kabaklı Börek
Bir kere denediniz mi yapmayı bırakamayacağınız lezzetlerden... Kabağın tadına börek ile ayrı bir mest olacaksınız... İşte Kabaklı Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları rendeleyip, suyunu sıkın. Bir kasede yumurta, ince kıyılmış dereotu, yoğurt, margarin, ayçiçek yağı, tuz ve karabiberi çırpın. Bu harcın içine kabağı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı yayın. Üzerine kabaklı harçtan serpin. Tekrar yufka serip kabaklı harçtan serpin.
-
2
Yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin.En üste serdiğiniz yufkanın üzerine, 1 su bardağı süt ve 1 adet yumurta karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 10 dakika önce tepsiyi çıkarıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip, kızarana dek pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri