Kuşkonmazlı Focaccia

Kuşkonmazlı Focaccia

Çay saatlerinize lezzet ve şıklık katacak kuşkonmazlı focaccia tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için un, maya ve suyu bir kapta karıştırıp ele yapışan bir hamur elde edin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin ve yağlanmış bir kaba alın. Üzerini kapak veya streç film yardımı ile kapatıp buzdolabının alt rafında 12-18 mayalandırın.

  • 2

    Mayalanan hamuru orta boy ve yağlanmış fırın kabına veya tepsiye aktarın. Elinizle üzerini düzleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Kuşkonmazları yerleştirin. Kaya tuzu ve çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcağı geçince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...