Kabaklı Pay
Sağlıklı mı sağlıklı pay tarifi arayanlar kabağın harika aromasıyla oluşan Kabaklı Pay tarifini demelisiniz. İşte Kabaklı Pay tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin. Kalan milföy hamurlarını kalıbın kenarlarına çapraz gelecek şekilde dizin. Kalıbın dibine serdiğiniz milföylerin üzerine pastırma dilimlerini dizip, üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
-
2
Mısır ununu suyla açıp, kaşar peynirinin üzerine yayın. Uzunlamasına kestiğiniz kabak ve kırmızı biber dilimlerini tereyağında soteleyip, mısır ununun üzerine bir dilim kabak bir dilim kırmızı biber olacak şeklide yan yana dizin.
-
3
Kalan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini yumurta ile çırpın ve sebzelerin üzerine yayın. Haşhaş tohumu serpip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler