Kandil Simidi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarini derin bir kaba alın. Yoğurt, ayçiçek yağı, toz şeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabartma tozu ekleyip harmanlayın.
-
2
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek un ilave edin ve yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Simitleri yumurta akına bulayın.
-
3
Daha sonra yarısının üzerine susam, yarısını üzerine çörek otu serpin. Simitleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika bekletip, ılındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL