Katmer (İmçerket)
Katmer, incecik açılmış hamurunun arasında çıtır çıtır ve bol tereyağlı katmanlarıyla, her lokmada tatlı bir keyif sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba ayçiçek yağı, yoğurt, un ve tuzu koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek, yoğurun. Hamuru yufka şeklinde incecik açın.
-
2
Üzerini tereyağı ile yağlayın ve kenarlar birbirinin üzerine gelecek biçimde zarf şekli vererek katlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Merdane ile tekrar açın ve 10x10 cm'lik kare parçalar kesin.
-
3
Kızdırılmış ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın. Hamurların her birinin üzerine toz şeker serpin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL