Kavurmalı Yumuşak Pide

Kavurmalı Yumuşak Pide

Herkesin çok seveceği kavurmalı yumuşak pide nasıl yapılır? Çıtır çıtır Kavurmalı Yumuşak Pide tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında ve hafifçe ele yapışan bir hamur elde edene dek yoğurun. Daha sonra ayçiçek yağı ile yağladığınız bir kaba alın. Üzerini streç filmle kapatıp hamur iki katı büyüklüğe erişene dek mayalanmaya bırakın.

  • 2

    Mayalanan hamuru 5 parçaya bölün. Her parçayı ayçiçek yağı ve merdane yardımı ile elips şeklinde açın. Hamurların ortasına 4-5 yemek kaşığı kavurma koyup önce rulo şeklinde sarın. Sonra ön ve arka kısımlarını kapatın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.

  • 3

    Üzerine ince bir bez örtüp 25-30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamurlar kabardıktan sonra üzerilerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...