Mevsimin en taze sebzeleriyle hazırlanan bu börek, kış sofralarınıza hem sağlık hem de sıcaklık katıyor. Tarifimize göz atın, pratik ve doyurucu lezzetin keyfini çıkarın!
Peynir sosu için krema, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir ve karabiberi bir kasede karıştırın. Pırasayı, soğanı ince doğrayın. Havucu
ve patatesi rendeleyin.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış pırasa ve soğanı tavaya alın. Ardından rendelenmiş havucu ve patatesi ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Üzerine iri doğranmış pazıyı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Karabiber ve tuz ile tatlandırın. Ocağın altını kapatın ve soğuması için bekletin.
Soğuyan sebze karışımını yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine peynirli sosu dökün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dinlendirip ılık olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.