Kıymalı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyduktan sonra derin bir kapta ezin. İçine yumurta, soya unu, pirinç unu, tereyağı ve tuzu ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Tartın üzerini süslemek için bir parça hamur ayırın. Kalan hamuru yağlı kağıt serilmiş tart kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. İçi için kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin ve kısık ateşte 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra dövülmüş cevizi katın ve karıştırın. Daha sonra kalıbın içine yaydığınız hamurun üzerine kıymalı iç harcı boşaltın. Ayırdığınız hamurdan parçalar koparıp, elinizle uzun şeritler yapın. Bu şeritleri iç harcın üzerine kafes şekli verecek şekilde yerleştirin. Kiraz domateslerin saplarını çıkarın ve ortadan ikiye kesin. Tartın üzerindeki boşluklara yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL