Havuz Böreği
Gün sofralarının olmazsa olmazı olan böreği bir de böyle deneyin! Hem pratik hem lezzetli sofralarınızı süsleyecek nefis bir tarif...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve zeytinyağını derin bir kapta iyice çırpın. Yufkaların birini düz bir zemine serin ve üzerine yumurtalı karışımdan sürün.
-
2
İkinci yufkayı üzerine yayın ve tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Yufkayı + şeklinde kesin ve elde ettiğiniz 4 parça yufkanın her birini de tekrar ikiye kesip toplam 8 parça yufka elde edin.
-
3
İç harç için iri kıyılmış ıspanağı zeytinyağında soteleyin. İçine kaşar peyniri, küp doğranmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alıp soğutun.
-
4
Kestiğiniz yufkalardan birini geniş kısmından başlayarak ortaya kadar sarın. Açıkta kalın kısmı ortaya toplayın ve rulonun iki ucunu birleştirin.
-
5
Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve orta kısımlarını ıspanaklı harcı paylaştırın. Yufkanın kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu ile susam serpin.
-
6
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçı Ayşe Tüter
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri