Havuz Böreği

Havuz Böreği

Gün sofralarının olmazsa olmazı olan böreği bir de böyle deneyin! Hem pratik hem lezzetli sofralarınızı süsleyecek nefis bir tarif...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta ve zeytinyağını derin bir kapta iyice çırpın. Yufkaların birini düz bir zemine serin ve üzerine yumurtalı karışımdan sürün.

  • 2

    İkinci yufkayı üzerine yayın ve tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Yufkayı + şeklinde kesin ve elde ettiğiniz 4 parça yufkanın her birini de tekrar ikiye kesip toplam 8 parça yufka elde edin.

  • 3

    İç harç için iri kıyılmış ıspanağı zeytinyağında soteleyin. İçine kaşar peyniri, küp doğranmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alıp soğutun.

  • 4

    Kestiğiniz yufkalardan birini geniş kısmından başlayarak ortaya kadar sarın. Açıkta kalın kısmı ortaya toplayın ve rulonun iki ucunu birleştirin.

  • 5

    Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve orta kısımlarını ıspanaklı harcı paylaştırın. Yufkanın kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu ile susam serpin.

  • 6

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Aşçı Ayşe Tüter

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...