Kıymalı ve Mercimekli Börek

Kıymalı ve Mercimekli Börek

Farklı iki lezzetin birlikteliğinden doğan kıymalı ve mercimekli börek nasıl yapılır? Misafirlerinize layık Kıymalı ve Mercimekli Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ekmek hamurunu margarin, tereyağı ve unla birlikte yaklaşık 20 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gece buzdolabında dinlendirin.

  • 2

    İçi için mercimeği haşlayıp süzün. Kıyma, kıyılmış soğan ve tereyağını bir tavada kavurun. Mercimeği içine katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

  • 3

    Bir gece buzdolabında beklettiğiniz ekmek hamurunu ikiye ayırın. Bir parçasını un serperek merdane ile açın. 30 cm çapında bir fırın kabını ayçiçek yağı ile yağlayın ve açtığınız hamuru elinizle yayın.

  • 4

    Ilınmış iç harcı yayın. Kalan hamuru un serperek merdaneyle açın ve üzerine yerleştirin. Hamurun üzerini dilediğiniz gibi şekillendirip, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...