Kuru Domatesli ve Zeytinli Kek

Kuru Domatesli ve Zeytinli Kek: Tuzlu kekin en leziz hali! Her lokmada yoğun aroma ve enfes uyum.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karıştırma kabına yumurtaları alın. Mikser veya çırpıcı ile 2-3 dakika çırpın. Yumurtaların içine yoğurdu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
-
2
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Un karışımını yumurta karışımına ekleyin. Hamurun pürüzsüz olmasını sağlayın ancak fazla karıştırmamaya özen gösterin.
-
3
Kuru domateslerin üzerine sıcak su ekleyin. 15 dakika yumuşaması için bekletin. Fazla suyunu süzün ve doğrayın.
-
4
Beyaz peyniri, doğranmış zeytinleri ve domatesleri hamura ekleyin. Spatula ile karıştırın.
-
5
Kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökü. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
-
6
Keki fırından çıkarın ve kalıpta 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Kekin kenarlarını dikkatlice bıçakla ayırın ve kalıptan çıkarın. Oda sıcaklığında tamamen soğumaya bırakın veya hafif ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler