Mantarlı Bohçalar

Mantarlı Bohçalar

Mantarlı Bohçalar, Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. İncecik açılan hamurun içine, sotelenmiş mantar, soğan ve bazen peynir veya otlarla zenginleştirilen harç konulur.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için süt, su, zeytinyağı, yumurta ve tuzu bir kaba alıp, çırpın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve streç filme sarıp 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine eti ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyin ve azaldıkça su ilave ederek et yumuşayana dek pişirin.

  • 3

    Diğer taraftan havuç ve patatesi kuşbaşı doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağında havucu 15 dakika sote edin ve kenara alın. Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup patatesi 10 dakika soteleyin. Kalan zeytinyağını geniş bir tavaya alıp mantarları üzerine ekleyin. Suyunu salıp çekene dek soteleyin. Üzerine et, havuç, patates, un, kekik, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

  • 4

    Hazırladığınız hamuru iki eşit bezeye ayırın. Her birini unlu zeminde servis tabağı ebadında açın. Ortasına harcın yarısını koyun. Uçlarını yukarı toplayıp bohça şeklinde kapatın. Kalan hamur ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı suyla çırpıp, hamurların üzerine sürün. Mantarlı bohçaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...