Simit Tarifi

Çocukların sıkça ve severek tükettikleri, genelde dışarıdan alınan simit, poğaça, bisküvi gibi yiyecekleri kendiniz de evde hazırlayarak, gönül rahatlığıyla ufaklıkların beslenme çantasına koyabilirsiniz. Ev yapımı simit tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Simit hamuru için fındık yağı, yumurta, süt, maya, tuz, toz şeker ve unu yoğuma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarana kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

  • 2

    Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İnceltip iki ucu birleştirin ve simit şekli verin. Üzeri için pekmezi bir kapta su ile açın. Simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayın ve yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...