Mantarlı Ispanaklı Açık Börek

Tıpkı anne elinden yapılmış gibi olan Mantarlı Ispanaklı Açık Börek nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Doğranmış mantarları 4-5 dakika soteleyin. Kıyılmış ıspanak ve taze soğan ekleyip 5 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp kenara alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sonra tüm sos malzemesini çukur bir kaba alıp çırpın.

  • 2

    Yufkayı 22-24 cm çapında yuvarlak cam bir fırın tepsisine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kaba alıp ezin. Yufkanın üzerine sos sürdükten sonra 1 adet lavaş yerleştirin. Lavaşın üzerine de sostan sürüp peynirli karışımı eşit olarak yayın. Kalan lavaşı da yerleştirip üzerine sos sürün ve ıspanaklı karışımı yayın.

  • 3

    Yufkanın kenarlarını düzgün bir şekilde kıvırıp içeri doğru katlayın. Üzerine küp doğranmış kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra kiraz domatesleri 4'e bölüp üzerine ekleyin ve sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.