Haşhaşlı, Cevizli ve Kıymalı Açma Börek
Farklı tatlar sevenlere haşhaşlı, cevizli ve kıymalı börek nasıl yapılır buyurun bakalım... Ev hanımlarına özel haşhaşlı, cevizli ve kıymalı börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba un, maya, ılık süt, tozşeker ve tuzu alıp, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarana kadar dinlendirin.
-
2
Mayalanan hamuru 20 adet bezeye ayırın ve her birini neskafe tabağı büyüklüğünde açın. 10 adet bezeyi aralarına eritilmiş tereyağı ve fındık yağı karışımından sürüp, üst üste koyun.
-
3
Tek bir hamur olacak biçimde kalıbınızın büyüklüğüne göre açın. Ortasını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesip, çıkarın. Elde ettiğiniz büyük hamuru yağlanmış kalıba yerleştirin.
-
4
İçi için yemeklik doğranmış soğanı tereyağında çevirin. Kıyma ve kuş üzümünü ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Ceviz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın.
-
5
Ocaktan alın ve ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın. Kalan 10 adet bezeyi de önceki gibi hazırlayıp açın. Ortasını daha küçük bir kalıpla kesip kenara alın.
-
6
Ortası kesik hamuru iç harcın üzerine kapatın. Elinizle bastırarak alttaki hamurla üsttekinin yapışmasını sağlayın. Üzerine aralıklarla bıçakla çizikler atın.
-
7
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri