Mercimekli Börek Tarifi
Damaklarınızı şımartacağınız mercimekli börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için elenmiş un, toz maya, toz şeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve ılık süt, yumurta, sıvı yağ ilave edip bütün malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için yarım saat dinlendirin. İç malzeme için mercimeği ayıklayıp yıkayın. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanı kavurun. Mercimeği ve suyu ilave edin. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp tuz ve karabiberini katın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparın ve yuvarlak olacak şekilde açıp, yağlayın. Diğer hamurun içine ince kıyılmış maydanozu katın ve yoğurun. Maydanozlu hamuru kalın olarak yuvarlak şekilde açın ve üzerine sıvı yağ sürün. Mercimekli karışımı üzerine yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın. Tek açılan sade hamurun kenar kısmına doğru mercimekli ruloyu oturtup tekrar rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine yarım ay şeklinde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL